Zadrani osvojili Zagreb, nova nagrada S eventu

Jučerašnja dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog zbora sportskih novinara u Novinarskom Domu u Zagrebu imala je snažan zadarski pečat. Petina nagrada otišla je u Zadar.

Na 25. Saboru Hrvatskog zbora sportskih novinara posebnu nagradu za humanitarno djelovanje dobili su zadarska sekcija HZSN-a i novinar Nebojša Gunjević. Sekcija je u humanitarnoj božićnoj akciji napunila police Socijalne samoposluge, dok je Gunjević sav prihod od prodaje monografije "Nebeski koš, razgovori, razmišljanja, crtice" namijenio u iste svrhe.

Predsjednik zadarske sekcije HZSN-a Željko Kapelari na dodjeli nagrada je zahvalio svim sportašima koji su se uključili u akciju te najavio nastavak humanitarnog djelovanja i u 2016. godini. Gunjević se u svom govoru dotaknuo košarke kao fenomena u Zadru.

- Jednom je zgodom poznati košarkaški trenr Duda Ivković rekao da dan traje 24 sata, a da se u Zadru košarka živi 26 sati dnevno. Ne samo zbog toga ja sam jedan od onih koji vjeruje da Zadar može biti europski prvak, kazao je Gunjević.

Nagradu za najbolji Press centar dobila je tvrtka S event za rad PRESS službe na prošlogodišnjem izdanju Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

- Pripreme za novo izdanje turnira su u poodmakloj fazi. Ova nas nagrada obvezuje da budemo još bolji i jači. Pripremamo ugodna iznenađenja, no s imenima klubova koji će se predstaviti zadarskoj publici na Višnjiku još ne bih izlazila u javnost, kazala je direktorica S eventa Zdenka Zrilić.


Impozantne brojke o medijskoj popraćenosti turnira, broju od 130 akreditiranih novinara kao i zastupljenosti Zadar Dogus Basketball Tournamenta na društvenim mrežama voditelj Press centra Branko Tabak je prokomentirao riječima:

- Iskustvo vođenja Press centara na velikim natjecanjima kao što su Europsko juniorsko prvenstvo 2000. godine i Europsko prvenstvo igrača do 20 godina deset godina kasnije u velikoj mjeri je olakšalo rad na turniru za kojeg primamo nagradu. Uz infrastrukturu kakvu pruža ŠC Višnjik i logistiku Sport eventa na čelu sa Zdenkom voditi brigu da toliko velik broj akreditiranih novinara dobije sve potrebne materijale i kvalitetetne uvjete za rad i nije bio veliki problem, kazao je Tabak.

Zadarska sekcija HZSN-a koja je osnovana prošle godine na marginama Zadar Dogus Basketball Tournamenta za što najveće zasluge ima glasnogovornik KK Zadar Ante Župan dobila je posebne pohvale za svoj rad.

U uvodnoj riječi svečanog dijela Sabora, predsjednik HZSN-a Jura Ozmec, uputio je čestitku zlatnim zadarskim jedriličarima Šimi Fanteli i Igoru Mareniću.

Nagradu za životno djelo dobio je sportski komentator Mićo Dušanović, novinar godine je Branko Stipković iz Sportskih novosti, dok je nagradu za najbolju suradnju s medijima dobio Ivica Kostelić.