Što nudimo

Dvorane


Višenamjenska sportska dvorana središte je zadarskog sporta gdje se piše nova sportska povijest našeg grada.

Ubrzo nakon dovršetka dvorana je svečano proglašena Dvoranom Krešimira Ćosića prije početka utakmice NLB lige između Zadra i Splita 3. listopada 2008.g.

Dvorana je arena kružnog oblika, pod čijom se kupolom promjera 135,12 m i visine 26,82 m nalaze centralna dvorana i četiri pomoćne, a u istima se mogu odigravati košarkaške, rukometne, malonogometne utakmice, te organizirati razni sportski turniri (tenis, pikado) i prvenstva.

To je suvremena građevina u kojoj sportaši s užitkom igraju svoje utakmice i odrađuju treninge, a gledatelji ugodno borave i imaju zadovoljstvo u takvom okruženju uživati u sportskim spektaklima. Uz samu dvoranu na sjevernoj strani nalazi se parkirališni prostor sa 450, a s južne za 300 automobila.

Dvorana ima četiri glavna ulaza, A,B,C i D smještene u smjeru jugozapada (A-D) i sjeveroistoka (B-C) na koje se uspinje prostranim stepenicama. S tih glavnih ulaza, ulazi se u kružno predvorje koje opasuje tribine.

Na tribine se ulazi kroz 12 ulaza smještenih ponad prstenastog gledališta koje se uzdiže iznad borilišta. Uz tih 12 ulaza su po dva prolaza kojima se uspinje na gornja mjesta za sjedenje. Na fiksnim tribinama ima ukupno 6503 sjedećih mjesta.


Uz parket su još i četiri teleskopske tribine, koje se po potrebi mogu izvlačiti i uvlačiti. Po jedna sa svake strane svijeta.

VIP i PRESS tribine imaju tako još po 264 mjesta, a čeone tribine, zvane „obiteljski VIP“ koje se u košarkaškim susretima nalaze iza koševa imaju po 408 mjesta. U određenim situacijama, ako se pokaže potreba, mogu se još dodatno postaviti 150 VIP stolica na samom parketu, uz teren.

Iznad središta terena za igru, visi glavni semafor. Težak je 3 tone, a sastoji se od 4 LED panela širine 6,3m, a visine 3,2 m. Riječ je o proizvodu tvrtke „Tehnovision" na kojem gledatelji u svakom trenutku utakmice, uz uobičajene podatke o rezultatu i vremenu koje je proteklo, mogu pogledati snimke pojedinih dijelova utakmice, a koristi se i kao prostor za oglašavanje. Uz glavni semafor, tu su još dva pomoćna, smještena na istočnoj odnosno zapadnoj strani, veličine 6 x 2,5 m.

Kvalitetu i snagu zvuka u dvorani jamči 14 „ICF" aktivnih zvučničkih kutija pojedinačne snage 1500 W, razmještenih na servisnoj stazi na kupoli dvorane, na visini od 17 m. Audio i video sadržajima kao sastavnim dijelom sportskog spektakla upravlja se kompjuterski iz kontrolne sobe na zapadnoj tribini.

Samo borilište, kojim dominira plavi obrub, prostor je od 1000 m2 na kojem se kao što je već navedeno mogu odigravati rukometni, košarkaški, teniski i drugi sportski susreti. Na parket se izlazi s četiri glavna ulaza- izlaza; za igrače, vip ulaz, press i ulaz za suce.

Ispod sjevernih tribina nalazi se osam svlačionica za igrače, ambulanta, prostorija za doping provjeru, te tri svlačionice za suce.

Ispod južnih tribina nalazi se 8 svlačionica za igrače, 4 individualne, 6 prostorija razne namjene, trim kabinet, recepcija i prostor budućeg restorana.

Ispod A i D tribine na jugu nalazi se prostrani press centar, dok je VIP salon na sjevernoj strani.

Novinari mogu pratiti utakmice uz sam parket ili s press tribine na koje se postavljaju sklopivi stolovi. Primarna tehnologija za slanje izvještaja je wireless internet.

U sklopu dvorane "Krešimir Ćosić" koju koriste sportaši, sportski klubovi i udruge, ali i građani grada Zadra i Zadarske županije, nalaze se i četiri manje dvorane za košarku, odbojku i rekreativni mali nogomet, badminton, atletiku i razne druge sportove.

Dvorane su izuzetno funkcionalne i opremljene najsuvremenijom opremom, s vrlo lijepim svlačionicama i popratnim prostorima.

Dvorane su osim za sportska natjecanja i treninge te rekreaciju građana, namijenjene i za održavanje raznih manifestacija, od onih zabavnog karaktera, koncerata zabavne i ozbiljne glazbe, pa sve do gospodarskih priredbi i sajmova.

U dvorani Krešimir Ćosić mogu se iznajmiti velika dvorana te sve četiri male dvorane i to na dan ili nekoliko dana, ali i na sat, na primjer za treninge sportskih momčadi u navedenim sportovima ili za odigravanje utakmica.

Dvorana 1, namijenjena je prvenstveno za treninge i rekreaciju, posjeduje košarkaški teren standardnih dimenzija s mogućnošću da se podijelu u dva dijela s pomičnom pregradom, tako da istovremeno u dvorani mogu trenirati dvije grupe sportaša bez da jedni drugima predstavljaju smetnju. Prvenstveno je namijenjena za sljedeće sportove: košarku, odbojku, rekreativni mali nogomet, ritmičku gimnastiku.

dvorana 1g

Dvorana 2, također ima košarkaški teren standardnih dimenzija, ali je predisponirana i za izvedbu raznih priredbi od kulturnih, zabavnih , kongresnih, pa sve do gospodarskih priredbi i sajmova. Upravo zbog mogućnosti održavanja koncerata dvorana 2 je dodatno zvučno izolirana. Prvenstveno je namijenjena za sljedeće sportove: košarku, badminton, tenis, borilačke sportove.

dvorana 2g

Dvorana 3, opremljena je uz ostalo i za odigravanje službenih utakmica utakmica u košarci budući da posjeduje i suvremeni semafor na dvije strane dvorane, zapisnički stol za službeno osoblje te oko 250 sjedećih mjesta. Prvenstveno je namijenjena za sljedeće sportove: košarku. Također uz istu u funkciji je i teretana isključivo za sportske klubove.

dvorana 3g

Dvorana 4, predviđena je prije svega za treninge i rekreaciju građana. Jednako kao i dvorana 1 može se podijeliti visećim paravanom na dva dijela i namijenjena je za sljedeće sportove: košarku, odbojku, rekreativni mali nogomet.

dvorana 4g

Sve su te dvorane korištene za odigravanje službenih utakmica na FIMBA Svjetskoj ligu veterana.

Bazeni

Zgrada Zatvorenog bazenskog plivališta je pravokutnog oblika dimenzija 150 x 42,5 m, katnosti podrum + prizemlje.

Osnovni sadržaj Zatvorenog bazenskog plivališta su:

- natjecateljski bazen dimenzija 33x25 m s tri skakaonice od 1, 3 i 5 m i gledalištem

- bazen za rasplivavanje dimenzija 25x12,5 m- dječji bazen elipsastog oblika

Tu su zatim svi ostali sadržaji potrebni za pogon i korištenje bazena kao npr. sanitarije, svlačionice, strojarnice, i sl.

Ukupna neto korisna površina svih prostorija unutar zgrade Zatvorenog bazenskog plivališta je 7.707 m2.
Od toga u prizemlju je 5.614,2 m2 i u podrumu 2.092,8 m2.

Teretana

Teretana Omnia

na 1600 m2

32 kardio sprave (Technogym)

školovano osoblje

neograničen broj tjednih dolazaka (7 dana u tjednu)

velike i prostrane svlačionice s tušem


Smještaj

Falkensteiner hoteli u Zadru i Petrčanima (Punta skala) najvišeg standarda s prostranim sobama za igrače. Hoteli su u sastavu organizacije Leading Hotels and Spas in the world (Vodeći hoteli i lječilišta u svijetu), a spa, wellness i fitnes područje zauzima više od 6000m²